Християн Мицкоски съобщи на днешната пресконференция, че общо 44 депутати от

...
Християн Мицкоски съобщи на днешната пресконференция, че общо 44 депутати от
Коментари Харесай

Християн Мицкоски: ВМРО-ДПМНЕ няма да впише българите в конституцията

Християн Мицкоски заяви на днешната конференция, че общо 44 депутати от ВМРО-ДПМНЕ и коалиция са се заклели пред нотариус, че няма да одобряват смяна в Конституцията, която да впише българите като държавотворен народ, осведоми македонската редакция на Радио " Свободна Европа "

" Няма отклоняване даже на милиметър от това, няма крачка обратно, тъй като всичко, което имаме, е зад нас, нашето достолепие, чест и нашата Македония ", сподели Мицкоски.

Той добави, че би трябвало да има избори, а ВМРО-ДПМНЕ подсигурява, че вписването на българите в Конституцията няма да стане факт.

Според Мицкоски бъдещото държавно управление, ръководено от ВМРО-ДПМНЕ, ще има сложна задача да поправи това, което настоящето държавно управление сбъркало и, както споделя той, " да върне откраднатото и да ги накара да дават отговор за стореното ".

С 68 гласа " за "  депутатите в македонския Народното събрание одобриха през днешния ден заключенията по т. нар. френско предложение, което би трябвало да размрази европейската интеграция на Македония. Нямаше народни представители срещу и въздържали се. Приемането на предлагането беше приветствано с овации от народните представители от ръководещото болшинство.

Депутатите от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ напуснаха залата след края на дебата и преди гласуването.Дискусията през последните два дни премина в напрегната атмосфера Опозицията подвигна звук по време на изявленията на депутатите от ръководещото болшинство, стигна се и до словесни спорове и взаимни обвинявания сред депутатите от държавното управление и опозицията.

Дебат всъщност за френското предложение по този начин и не се състоя, а прерасна в антибългарска нервност, в която депутатите от ВМРО-ДПМНЕ и левицата говореха за български фашисти, българизация, асимилация, апартейд и даже дезинфекция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР